Keilailun avustuskeinot ja soveltava keilailu
Keilailu on hyvin monipuolinen harrastus josta pelaajat saavat iloa ja onnistumisen tunnetta. Keilaajat kokoontuvat yhteen esimerkiksi kilpailuiden sekä muiden tapahtumien hengessä ja nämä mahdollistavat uusien ystävien ja sosiaalisten kokemusten saamisen. Keilailua voi harrastaa koko perheen voimin ja se sopii myös liikuntarajoitteisille tai kehitysvammaisille yksilöille.
Jotta keilaaminen mahdollistettaisiin kaikille, on siihen luotu useita apukeinoja auttamaan uusia ja vanhoja pelaajia suorituksessaan. Tärkein apukeino ja kullanarvoinen ohjaava tekijä on asiansa osaava ja ammattitaitoinen opettaja. Keilaamisen opettaja voi tuoda harrastukseen täysin uusia puolia ja saada harrastuksesta irti kaiken mahdollisen. Jos tarvitaan lisää apukeinoja, erityisesti konkreettisia apuvälineitä, löytyvät ne useimmilta keilahalleilta.
Kahvapallo
Tämä pallo mahdollistaa huomattavasti pienemmän puristusvoiman ja sormien aktivaation kuin normaali keilapallo. Kahvapallossa on erillinen kahva, johon tartutaan ja kun pallo on heitetty, kahva vetäytyy pallon sisään jousen avulla, tehden siitä täysin pyöreän. Kahvapallot sopivat sekä lapsille että sellaisille henkilöille jolla on esimerkiksi sormien hallinnassa ongelmaa.
Vierityskouru
Tämä apuväline sijoitetaan keilaradan alkuun ja keilapallo nostetaan sen ylätasanteelle. Pallo lähetetään vierimään kourua pitkin keiloja kohti. Koska vierityskouru ei tarvitse vauhdinottoa ja se soveltuu esimerkiksi sellaisille harrastajille, joilla on ongelmia tai haasteita tasapainon tai kävelyn kanssa. Myös pyörätuolin tai sähkömopon käyttäjille, sekä keilaajille joilla on vaikeuksia pitää kahvapalloa tai normaalia keilapalloa, vierityskouru mahdollistaa mukavan pelikokemuksen.
Ränniesteet
Bumperit, eli ränniesteen ovat esteet jotka nousevat keilaradan ja sen rännien väliin, estäen pallon ajautumisen rännin sisään. Automaattiset ränniesteet voi keilatessa valita halutulle pelaajalle, mutta niitä ei yleensä suositella painavalla pallolla pelaaville tai kovaa vauhtia käyttäville keilaajille. Ränniesteet sopivat esimerkiksi pienille lapsille onnistumisen tunteiden saamiseksi.
Tukikaide vauhdittomaan heittoon
Tämä apukeino sijoitetaan vauhdinottoradan päähän ja sen tarkoituksena on tukea keilaajaa, mahdollistamalla tukikaiteen vapaalle kädelle. Tukikaidetta käytettäessä puhutaan vauhdittomasta heitosta.
Suuntakaide näkövammaisille
Nämä apuvälineet on suunniteltu henkilöille, joilla on näkörajoite tai näkövamma. Suuntakaiteen pituus on yleensä 60 – 300 senttimetriä ja sen korkeus määritellään jokaiselle keilaajalle sopivaksi. Kaide sijoitetaan vauhtiradan reunaan ja se antaa pelaajalle tuntuman keilaradan suunnasta ja etäisyydestä.